De beste games van 2018

De beste games van 2018

Het was niet eenvoudig om aan het eind van een geweldig gamejaar onze tien favorieten uit te kiezen. Tja, it's a dirty job, but someone's gotta do it.

1. Return of the Obra Dinn  (pc)

Lucas Pope blijft zichzelf heruitvinden. De één-bit grafische stijl, de subtiele audio cues en het verhaal van de tragische gebeurtenissen aan boord van het spookschip dat door spelers gaandeweg ontdekt wordt, getuigen van een visie die tot in de perfectie is uitgevoerd. Masterclass in game design  voor fans van oude computers, Cluedo en Downton Abbey.

2. Gorogoa (pc, Nintendo Switch, iOS) 

Wat zijn wij blij dat Jason Roberts zijn baantje als informaticus beu werd en dan maar een game in elkaar puzzelde. Zijn levende schuifpuzzel is het sterkste debuut in jaren en het dichtste dat we ooit zijn geraakt bij een interactieve interpretatie van de schrijfsels van Haruki Murakami.

3. Into The Breach (pc, Nintendo Switch)

Een interdimensionale schaakpartij waarbij u op voorhand weet wat de tegenstander van plan is. Eenvoudig, zegt u? Vergaten we te zeggen: u heeft nog twee pionnen en een loper. De koningin is in aantocht. Veel succes. 

4. Red Dead Redemption 2 (PlayStation 4, Xbox One)

Nog nooit zagen we een zonsondergang die er beter uitziet dan in het echt. De ultieme spaghettiwesternsimulator serveert de meest indrukwekkende spelwereld van het jaar, gemaakt met technologie die niet van deze generatie lijkt.  

5. Minit (pc, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One)

Met loops van 60 seconden - na een minuut legt u er altijd het bijltje bij neer - tekent Minit voor het meest gedurfde concept van het jaar. Minimalisme van de bovenste plank waarin de makers ons de kostbaarheid van de minuut laten herontdekken. 

6. Divinity: Original Sin 2 Definitive Edition (pc, PlayStation 4, Xbox One) 

Chauvinisme is ons vreemd, dus deze Vlaamse tovenaars staan hier om hun kwaliteit. Larian vijlde voor de consoleversie de weinige ruwe randjes van hun verbluffende rollenspel weg. Voor als u eens een uur of honderd niet weet wat doen.

7. 11-11: Memories Retold (pc, PlayStation 4, Xbox One)

Een oorlogsgame waarin je zelf geen enkel schot lost, maar de vriendschap van twee vijanden aan het front volgt. Vertelt meer over het leven tijdens De Groote Oorlog dan eender welke geschiedenisles. Om nooit meer te vergeten. 

8. BELOW (pc, Xbox One)

Waarom BELOW na vijf jaar in de maak te zijn plots midden december uit het niets verschijnt? Misschien vindt u het antwoord op dat raadsel op de bodem van de donkere grot waarin u zo lang mogelijk moet zien te overleven. 

9. God of War (PlayStation 4)

Als het aan de parenting skills van Kratos ligt, staat zoonlief een mooie carrière als hooligan te wachten. Na de volledige stamboom van Zeus moest dit jaar menige Noorse godheid eraan geloven. Maar boy, wat een geweldig mooi avontuur. 

10. Frostpunk (pc) 

Overleven in een woestijn van ijs is onmogelijk zonder het brengen van menselijke offers. Mochten we dat klimaat ooit toch om zeep krijgen, weet u dankzij deze hartverscheurende survival-strategiegame alvast wat niet te doen.



Vorige
Oorlog is (g)een spel
Volgende
De grootste goudstaven worden online verdiend